Onko sinulla kysymyksiä psykologille tai haluatko varata maksuttoman verkkovastaanottoajan?


Tukea elämän haasteisiin läheltä ja etäältä.

 

Verkkopsykologi/PSYKOTERAPEUTTI, mitä se tarkoittaa?

Verkkopsykologi on yksinkertaisuudessaan psykologi, jolla on nettiyhteys asiakkaaseen ja osaaminen olla tämän tukena netin välityksellä. Palvelu mahdollistaa psykologipalveluiden saannin paikkasta riipumatta.

Verkkopalvelut ovat myös hyvä mahdollisuus niille, joilla syystä tai toisesta on jokin liikkumisrajoitus esteenä päästä psykologin puheille. Palvelu myös varmistaa yhteyden jatkuvuuden, jos asiakas joutuu esim. muuttamaan toiselle paikkakunnalle. 

Kenelle tämä palvelu sopii?

Etäpalvelut soveltuvat hyvin monelle. Parhaiten palveluni soveltuvat henkilöille, jotka kärsivät ahdistuneisuudesta, fobioista ja/tai masennuksesta, työuupumuksesta, sopeutumisvaikeuksista, ADHD, lieväoireinen ASD. Netti/peliriippuvuus ja stressi ovat myös yleisiä ongelmia, joihin tarjoamani etäpalvelut soveltuvat oikein hyvin.

Etäpalvelut eivät kuitenkaan sovellu kaikille, minkä vuoksi asiakkaan tilanteen kartoitus on tärkeää (ensimmäinen istunto on ilmainen jos se on etäältä). Monimutkaisiin ja vaikeisiin psyykkisiin ongelmiin, kuten vaikea masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosihäiriöt tai vastaaviin suosittelen yhteydenottoa omaan terveyskeskukseen, jossa on mahdollista saada moniammatillista tukea. Etäpalvelut voivat kuitenkin toimia tukena sinun tämänhetkiselle hoidolle. Keskustele ensin asiasta lääkärisi kanssa. Mikäli en pysty tarjoamaan sinun tilanteesi mukaista palvelua, niin voin olla avuksi ottamalla yhteyttä lähimpään terveyskeskukseesi.

Palvelu ei sovellu henkilölle, joka kaipaa akuuttia apua. Akuutin kriisin kohdatessa ota yhteyttä lähimpään terveyskeskukseen tai soita valtakunnalliseen kriisipuhelimeen puh. 010195202 (hätätapauksissa soita numeroon 112). 

Miten etäpalvelu toimii?

Yhteydenpito tapahtuu lähinnä videokeskustelujen avulla, mutta myös puhelimitse ja sähköpostitse. Psykologinen konsultaatio tapahtuu pääasiassa videokeskustelujen välityksellä, mutta tarvittaessa myös puhelimitse. Suosittelen asiakkaitani käyttämään Teamviewer ohjelmaa (ilmainen asiakkaille) muun muassa siksi, että silloin voidaan käyttää visuaalisia apuvälineitä tehokkaammin. Tämän lisäksi ohjelma on hyvin tietoturvallinen ja saksalaisena ohjelmana Saksan lainsäädännön alaista. Ohjelma mahdollistaa myös IT-tuen etänä. Ohjelmistoa ei toki tarvitse ladata koneelle, jos ei ole tarvetta.

Toinen mahdollisuus on käyttää Teams, mutta salassapito ei yllä samalla tasolle, koska palveluntarjoaja voi teoreettisesti päästä käsiksi yhteydenottoon. Palvelu on kuitenkin tietoturvallinen ulkopuolisiin tahoihin nähden. Mikäli käytätte tablettia on Teams ainut mahdollisuus videokeskusteluille. Facebookia tai muita sosiaalisen median kanavia en hyväksi yhteydenpitoon, koska palveluissa on hyvin vähäinen yksityisyyden suoja. 

entä jos on kokematon tietokoneen käyttäjä?

Tämä ei ole ongelma, jos sinulla on toimiva tietokone verkkoyhteydellä, mikrofonilla ja nettikameralla. Nämä toiminnot ovat yleisiä uudemmissa kannettavissa tietokoneissa ja tableteissa (ostettu viimeisen viiden vuoden aikana). Pystyn Teamviewer ohjelmiston kautta etähallitsemaan konettasi niin, että ainoa asia, mitä sinun tarvitsee tehdä, on käynnistää ohjelma. Tämä tarkoittaa tosin, että annat hallinnan koneestasi session ajaksi. Tämä on tarpeen vain silloin, kun haluat apua ohjelmistojen kanssa. Näet kuitenkin itse kokoajan, mitä teen koneellasi.

 

Lyhyesti minusta

Jonas Anttonen, laillistettu Psykologi (PsM) ja laillistettu Psykoterapeutti (+ KELA pätevyys)

Perheenisä, tietotekniikkaintoilija ja yksityisyrittäjä. Työkokemusta terveydenhuollosta, sairaudenhuollosta ja erityishuollosta. Hoidan myös tarvittaessa IT tukea psykologin toiminnan ohella. Olen kasvanut kaksikielisessä perheessä (suomi ja ruotsi) Turunmaan saaristossa. Olen valmistunut psykologiksi Åbo Akademiissa ja psykoterapeutiksi Tampereen Yliopistossa.

Enemmän minusta →

 

Yksityisyys

Kaikki henkilötiedot ja se, mitä keskustelemme istunnon aikana, on vaitiolovelvollisuuden alaista. Palvelussani noudatan Suomen lakia, kuten esimerkiksi lakia terveydenhuollon ammattihenkilöistä ja tietosuojalakia (28.6.1994/559 ja 5.12.2018/1050). Noudatan myös Pohjoismaiden psykologien työeettisiä periaatteita. Istunnoista tehdään potilaskertomus, kuten sosiaali- ja terveysministeriön säädöksessä (298/2009) vaaditaan.  Kopiot potilaskertomuksista ovat asiakkaan saatavilla kirjallisella pyynnöllä. Kopiot voidaan lähettää ainoastaan postitse.

Terveydenhuollon ammattioikeudet voi tarkistaa Valviran JulkiTerhikki palvelusta. Terveydenhuollon ammattilaisen tekemästä hoitovirhestä voi tehdä muistutuksen hoitolaitokselle tai kantelun terveydenhuoltoa valvovalle viranomaiselle. Oman palvelun toimintaa valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Kantelun voi myös tehdä Valviraan.

Enemmän laeista ja säädöksistä →

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.
Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan.