Självhjälpsmanualer

Om du känner dig vilja försöka sköta dina besvär på egen hand så det finns goda självhjälps hemsidor som kan vara av nytta. Sidorna som jag rekommenderar är granskade och jag anser att de ger god och pålitlig information. Jag kan dock inte lova att kvalitén av innehållet inte kan ändras i framtiden.

Psykportalen ( https://www.mielenterveystalo.fi ) innehåller en hel del information och självhjälpsmanualer för diverse psykiska besvär. Sidan underhålls av HNS (Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt). Granskad 4.4.2016.

... (mera länkar kommer då jag bedömer att innehållsmaterialet är av adekvat nytta)

Andra intressanta hemsidor

Andra sidor som möjligen kan vara av nytta. Jag kan dock inte ta ställning till innehållet på hemsidan. Sunt bondförnuft rekommenderas.

Heimo ( https://heimo.co/ ) en hemsida som fungerar som en social media liknande stödnätverk för personer som lider av psykisk problem eller sjukdom. Tanken bygger på kamratstöds principen (vertaistuki). Det är inte professionell rådgivning. Servicen finns för tillfälle endast på finska och engelska. 

Pelitaito ( http://www.pelitaito.fi ) är en underordnad enhet för Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry. Tyvärr är allt material ännu på finska. Men de ger en hel del intressant material gällande penningsspelberoende och videospelberoende.